comment me~

bersawangnye blogku!

long time no see blog...huhu.....lame gile aq tak update blog aq...aku skunk bz....online pon jarang....fb pon jarang bukak apatah lg blog ni ha...adehh~ bersawang giler dah blog ni...ermm....ntah la...maybe sbb aq nk kjar cite2 aq, impian aq, janji2 aq dan mase depan aq..so, aq rase sume tu jauh lg penting dari aq update status kat fb, update blog, mlepak sane sini.... bile aq dah dapat semua yg aq impikan, aq dah dapat tunai apa yg aq janjikan, aq pegang cite2 aq, maybe time tu aq akan rse lega dari skunk...lapang dada...sntiase ade mase and maybe aq akan lebih tnsyum...and tarik nafas panjanggggggg..........................huhu

now, aq tak tao nk cite ape..motif aq wat blog ni asalnye just nk cite ape yg blaku antre aq ngn die, kami gadoh ke, gembire ke...tapi malangnye, aq tak slalu update...so, spnjg aq tak update blog ni, mcm2 blaku antre aq dan die....ermm...kalo aq nk cite pon, sure panjang lebar and aq pon xnk igtkan lg except yg indah2 je.. biase la, sape nk kenang lg knangan pahit, duka dan lara smua tu.....korang nk ke kenang sume tu? sure nanti ade yg nangis la, ade yg sedih la, murung la and mcm2 lg la........tol tak?so better kite wat ape yg buruk, ape yg mnimpa kite, ape yg pahit itu djadikan sbgai pngajaran, teladan dan nasihat tuk kite truskan pjlnn hidup kite and memperbaiki lagi diri kite yg serba kkurangan ni......bak kate pepatah, life must go on....and today is better like yesterday and tomorrow more better like today...hope, camtu la...! huhu.....

okae.. 1st thing dlm kpala otak aq yg sedang terngiang2, mronta2, bermain-main, berlegar ialah aq ngh rindukan die....always !! stiap mase.... slagi aq tak dapat tgk muke die, slagi tu la rindu aq menjalar dalam kpala otak aq.... almaklum la, bjauhan...so, mmg jarang la jmpe.....sometimes aq ase ade baeknye kami bjauhan, cuz stiase akan rindu...bdekatn pon baek jgk! lg aq suke...tiap2 ary dpt tgk die...huhu.....tapi rase rindu tu nanti sure la takde sgt...almaklum la, dah dekat, cnfrm akn bkepit jee.....huhu.........aq lbh suke die dekat ngn aq....sbb aq nk die stiase ade kat sisi aq....and aq nk die tao ape yg aq buat, ape yg aq lakukan, senang cite rutin harian aq mesti bsame die....aq tak sggup tanggung rase rindu aq kat die...tak sanggup tgk die bjauhn dari aq...ape yg aq nk kan, die sntiasa kat sisi aq, tgn die always aq pegang........

aq xnk die pergi dari hidup aq....aq tak nak khlngn die.....itu je aq minta, mohon, sbb aq tak tao aq kuat or tak tuk trima knyataan andai kate aq dan die tlerai, tpisah.... erm...byk knangan aq dan die....dari bjiran sblah umah, bkawan, mlepak same2, sampai la die abis study and now! mcm2 ragam, perangai, memori, antara aq dan die.....mmg tak sangka aq dan die jadi cmni.......tao2 je seyes dlm phbngn.......kawan2 aq kawan2 die jgk.....dieorg pon tak sangka...yelaaa....dlu bukan maen lagi bkawan, bahan mbahan, ktuk mngutuk, gurau2 senda, biase la...kawan......tapi skunk, mengalahkan bunga ditaman.....dan mcm bunga di syurga asenyee.....tu la ajaibnye cinta...huhu.......

tuk pgetahuan die, aq kat sini stiasa mharap yg die akan stiasa tunggu aq...ye..jdoh kite tak tao.....usaha je kite mampu.....so, aq harap die pon mcm aq jgk.....ade harapan yg sama ngn aq......bukan skali due aq katekan, tapi dah byk kali...and hope die tak jemu mdengarnye.....aq nk die slalu igt yg aq slalu nk kan die......sbb tu aq akan wat something tu berulang2 kali......bukan bmakna aq nk bagi die jemu, aq takde modal nk sembang, cume aq nk die tao.......kalo korang, mesti korang rimas kan dengar bende yg same berulang2 kali....mcm dalam iklan,

"burung ape?
burung murai...
burung ape?
burung murai.....
burung ape?
burng murai...........
burung apa??
burung otak ko!!"
*ops, laen lak dialog die....

korang tao kan iklan tu??hahaha...si anak rimas dengan ptanya si bapaknye yg brulang2 kali tu......padahal mase kecik2 dlu die tanye brulang kali, bapaknye tak penah jemu jawab......so, sedih la cite ni.....sobb...soobbb....T_T .. camtu la aq...aq harap die tak jadi mcm si anak yg sudah besar tu.....yg akan merungut dengan bnde same yg aq akn ckp brulang kali....<3

ok done for today!! next time aq continue....huhu....ngh keje ni....hahaha.......daaa.......

p/s - kucing takde gigi tikus berani menari-nari....

#miss u dear wifey Mastura Borha <3

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...